fbpx

Игнажден

Свети Игнатий

На 20 декември, в българския календар се отбелязва Игнажден – ден, изпълнен с традиции и символика. Това е специален ден за всички, които носят имената Игнат, Игнатка, Искра, Искрен, Пламен, Пламена, Огнян, Огняна и Светла. От “МС и Х” (Мисли за Спокойствие и Хармония) искаме да отправим нашия поздрав към всички, които празнуват, и да споделим малко за значението на този специален ден.

Игнажден е символ на началото на Коледните празници. В народните вярвания този ден е свързан с различни обичаи, като гостуването на “полазник” – първият гост, който прекрачва прага на дома, с което се символизира благополучие и щастие през новата година.

В този ден, нека се погрижим за нашите домове и сърца, внасяйки топлина, радост и благодат. Нека Игнажден бъде повод за събирания с близки, споделяне на моменти и създаване на спомени.

На всички именници, ние от “МС и Х” пожелаваме здраве, щастие и успехи. Нека празниците бъдат изпълнени с хармония и спокойствие, което е и нашата мисия като застрахователен брокер.

Честит имен ден! Нека Игнажден отбележи началото на един благословен и успешен нов период за всеки един от вас.

You may also like these